Rens krystaller i vand og lys

RENS OG GENOPLAD KRYSTALLER

Rens krystaller med vand eller røg

Rens krystaller jævnligt for at genopfriske dem. Hvis du lige har fået en ny krystal eller oplever dine krystaller har mistet deres kraft eller glans, kan du med fordel rense og genoplade dem.

Rens krystaller for at stemme dem ligesom man gør med et instrument, der har ligget ubrugt hen. Krystaller er vidunderlige gaver som naturen giver os. De er fulde af fysiske og terapeutiske egenskaber. For at frigøre al deres kraft skal krystallerne være ‘sunde’. Selv om de er livløse genstande, bærer krystaller vibrationer og visdom. Derfor er det vigtigt at tage sig af dem. Når en krystal er overbelastet, er det som om batteriet løber tør. En gang imellem skal du udføre nogle ritualer for at rense og programmere dine krystaller.

Der er forskel på at rense og oplade en krystal. Vand, salt og røg renser, mens lys genoplader. Bemærk nogle krystaller tåler ikke salt eller vand. Andre tåler ikke sollys i længere tid.

Rens krystaller med den meget hurtige metode. Dine krystaller og rum kan let renses med røg fra tørret Salvie. Lad blot røgen smyge sig hen over krystallerne. Du kan også tage en enkel krystal eller sten i hånden og bevæge den frem og tilbage over et stearinlys – men så langt fra flammen, at du ikke brænder hånden eller soder krystallen til.

En anden enkel metode er at skylle krystallen hurtigt under vandhanen, duppe den tør og dernæst lægge den max 30 min i sollys. Har du hverken have eller altan kan en vindueskarm bruges. Nogle krystaller blegner i sollys som eksempelvis AMETYST, BRÆNDT CITRIN, FLUORIT og CELESTIT, så vær opmærksom på hvilke krystaller du har stående fast i vinduet. Bjergkrystaller der ligger direkte i brændende sol kan ved et uheld antænde ild i dine gardiner.

En tredie virksom metode til at rense og forbinde sig med en sten – du har båret længe eller som har ligget ubrugt hen et stykke tid – er at skylle den hurtigt under rindende vand og derefter sidde med den i venstre hånd og forestille sig krystal eller sten fyldes op med lys, der flyder ned fra toppen af dit hoved og ud i armen.

Den lidt mere tidskrævende metode kræver at du stiller dine krystaller i en skål vand max en times tid, samtidig med at de optager sollys. Du kan også skylle dem under rindende vand, tørre dem og derefter sætte dem i månelys i en skål over natten – gerne fuldmåne hvor lyset er kraftigt – og gerne udendørs i en glas eller træskål, der står direkte på jorden.

Den indirekte metode til at rense/genoplade krystaller, der ikke tåler vand. Sæt krystallen ned i en glasskål og sæt skålen ned i et vandbad i sollys. Eller sæt dem i sollys på jorden i en træskål eller på et klæde. Du kan også rense dine krystaller ved at bade dem i lyden fra en syngeskål eller med røg. Du kan også lade dem ligge i månelys natten over, hvis du vil løfte krystallens power. Salt er også en mulighed, men Turkis, Malakit, Calsit, Rav, Azurit, Topas, Månesten, Opal, Selenit og rød Koral tåler ikke at blive renset i salt eller saltvand.

Månelys er langt min foretrukne metode af flere grunde. Gør det evt til et ritual ved hver fuldmåne, hvor lyset er mest kraftfuldt. Månelys er min foretrukne metode, da den kan bruges til alle krystaller. Jeg foreslår, at du prøver at rense krystaller med fuldmånen, fordi det er sikkert, kraftfuldt og har nul omkostninger. De krystaller der kan tåle vand, elsker et brusebad i REGNVEJR.

Nu er de både renset og genopladet, herefter kan du programmere hver enkelt med tankens kraft – som også er en form for lys. Forbind dig med krystallen og anvend de affirmationer, der matcher krystallen. Når du køber Krystalklar smykker medfølger kraftfulde affirmationer der matcher kombinationen af krystaller og sten.


Hvor ofte skal du rense dine krystaller?

Krystalklar anbefaler du i det mindste renser dine krystaller månedligt eller efter du har anvendt dem over længere tid. Brug din intuition som rettesnor for hvor ofte. Se på krystallens glans. Mærk efter om den stadig har kraft i sig. Det er en god ide altid at rense krystaller du lige har erhvervet, da de kan have optaget negativ energi fra andre eller miljøet.

Nogle få krystaller skal aldrig renses og kan endda rense andre krystaller. SHUNGIT, KYANIT, PHENAKIT, TEKTIT og SUPER SEVEN kan ikke holde på negativ energi. CITRIN kan rense rum og andre krystaller. SELENIT kan rense rum, aura og andre krystaller, men skal renses og genoplades før og efter.

RAV derimod opsuger al negativ energi fra omgivelserne, og skal renses i vand ofte. Vikingerne gav deres nyfødte rav på med det samme, for at beskytte dem mod ‘onde ånder’. GRØN CALSIT, KALCEDON, RØD JASPIS, RØGKVARTS, MALAKIT, OBSIDIAN, HÆMATIT og SORT SARDONYX skal renses ofte, og gerne både før og efter brug, da de absorberer henholdsvis sygdom, negativ energi eller forurening fra miljøet.

BEMÆRK: Porøse krystaller og sten tåler ikke vand, da de kan falde fra hinanden eller miste glansen. Som tommelfingerregel skal krystallen have en hårdhed på 6 eller mere, for at kunne klare at ligge i vand. Gør brug af den indirekte metode til at rense følgende krystaller:

 • Malakit (brug kun polerede, da støvet er giftigt at indånde)
 • Pyrit
 • Lepidolit
 • Azurit
 • Hæmatit
 • Lolit
 • Selenit
 • Kyanit
 • Selenit
 • Lapis Lazuli
 • Månesten
 • Solsten
 • Topaz
 • Turmalin
 • Unakit
 • Prehnit
 • Sulfit
 • Howlit
 • Turkis

3 har kommenteret på “RENS OG GENOPLAD KRYSTALLER

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *